Авточасти

За какво да внимаваме при покупка на кола втора ръка

За какво да внимаваме при покупка на кола втора ръка

За какво да внимаваме при покупка на кола втора ръка

Когато колата е необходимост, стойността няма значение. Въпреки това, не винаги можем да си позволим да си купим нов автомобил. Затова често прибягваме до коли втора ръка. Те са по – евтин вариант, но ако не внимаваме при избора си, лесно може да се окажем заблудени или дори излъгани. За да предотвратим това ето няколко полезни трика, с които да сме малко по – спокойни.

 

  1. Заведете колата да я погледнат в сервиз

Окото на професионалиста, който се е сблъсквал с всякакви ситуации, е най – добрата гаранция, до колкото може да има такава. Качвайки автомобила на канала, механикът лесно може да проследи за проблеми по ходавата част, окачването и други дефекти.

 

  1. Направете диагностика на автомобила

Когато купувате кола за повече от пет хиляди лева в крайна сметка бихте желали да я карате, а не да стои в сервиз. Затова по – добре инвестирайте в диагностиката или договорете продавача да я поеме. С нея ще се чувствате по – уверени в правилното решение.

 

  1. Проверете застрахователната история на автомобила

Често пъти блъснати автомобили се поправят така, че визуално да изглеждат добре. Въпреки това има едно правило, че блъснатото място остава като слабо място на автомобила и затова повечето собственици прибягват до продажба. Ако не ви отговорят на въпроса директно, проверете застрахователната история на автомобила. Така ще знаете с какво се захващате.

 

  1. Питайте

С множеството въпроси се стремите да опознаете както бъдещата си придобивка, така и нейния продавач. За да придобиете по – точна представа за начина на употреба на автомобила, задавайте въпроси. Сменяни ли са части в последните две години, кои, какви? Как е бил употребяван автомобила и т.н. След това слушайте внимателно. Всяко изречение може да послужи за „кукичка”, за която да се заловите и да свалите от цената.

 

  1. Направете повторен оглед

Първоначалният ентусиазъм не е полезен. Вземете си придружител, който да следи разговора като по – неутрално лице и след това да ви даде съвет след срещата. Направете повторен оглед и няколко теста, за да сте сигурни в избора си.

Не забравяйте, че без значение какъв е автомобилът рано или късно ще изникне все нещо, което да се ремонтира. Въпреки това с повече късмет, добро планиране и много обикаляне, имате реалния шанс да изберете оптималното решение цена – качество и да се чувствате щастливи. Успех!