Авточасти

БМВ с революционна формула за водородните двигатели!

БМВ с революционна формула за водородните двигатели!

БМВ с революционна формула за водородните двигатели!

Немците откриха нов способ, чрез който да се увеличи пробегът на автомобилите. Най-рано технологията ще стане достъпна за серийното производство след няколко години, а колите задвижвани с горивни клетки ще могат да изминат над 700 км с едно зареждане. Чрез компресиране на водорода ще се намали обемът на резервоара, а технологията ще бъде приложена за първи път в удобен голям седан. Водородни автомобили, със значително по-малки размери в момента на пазара предлага само  японците в Тойота, а догодина се очаква и Хонда да зарадват почитателите на еко-енергията с модела Clarity Fuel Cell. При него един пробег ще бъде около 700 км по предварителните данни от компанията. От БМВ се разграничиха от Тойота, като подчертаха че агрегатите ще бъдат абсолютно различни, тъй като са предназначени за различни пазари и типове клиенти. Това стана по време на изявление за Ройтерс от представител на баварския концерн.

 

Все повече компании обръщат много по-сериозно внимание на алтернативните методи за задвижване на автомобилите. Двигатели вече се търсят във варианти тип хибриди, електрически или водородни. Бъдещето на технологиите е в оптимизиране на обемите, увеличавайки мощността и намаляване на вредните емисии за околната среда.   

 

Наскоро председателят на борда на директорите на компанията Харалд Крюгер се обяви в подкрепа на дизеловите технологии и подчерта, че е важно да се осигурят единни световни екологични стандарти, за да могат компаниите производители да отговарят на едни и същи технически изисквания, независимо от това, за коя част на света са предназначени автомобилите им. Той също подчерта, че дизеловите и бензиновите двигатели са основата, от която учените разработват еко моделите като допълни, че дизеловите агрегати остават едни от най-чистите и ефективни в индустрията в момента.