Авточасти

Как да се отървем най - доходоносно от стария автомобил?

Как да се отървем най - доходоносно от стария автомобил?

Как да се отървем най - доходоносно от стария автомобил?

В бизнеса с изкупуване на коли, безспорно има много тънкости. Въпреки това можете и вие да изкарате пари като продадете стария си автомобил. Необходимо е само да се въоръжите с малко търпение и да следвате следните стъпки:

 

Проучете къде може да оставите колата си

Най – добрият вариант, който първоначално може да зазвучи в главата ви, е да огледате компаниите за изкупуване на коли за скрап във вашия град. Това обаче не винаги е най – доходонасния вариант. За щастие може да направите щателно проучване в интернет и да се натъкнете на някой сайт, който да ви предложи много по – изгодни условия. Съберете мнения и си отбележете тези компании, които са ви направили най – добро впечатление.

 

Пратете запитвания на няколко места

Реално погледнато нищо не губите освен около пет минути да копирате един мейл до няколко компании. Най – често дали заради конкуренция или други виждания на управителите, цени в интернет рядко се публикуват. Затова пратете запитвания като приложите снимки на автомобила и кратко резюме със състоянието му. Така ще бъдете максимално изчерпателни и ще получите най – точен отговор.

 

Проверете за търсени части от този модел

Често има хора, които все още карат кола като вашата, от която искате да се отървете. Затова преди да я дадете за скрап, проверете дали някой не търси части. Така ще сте по – полезни, а и по този начин ще увеличите дохода си.

 

Проверете как стоят нещата в моргите

Не винаги е задължително да търсите фирма, чиято основна дейност е точно това, от което се нуждаете. В случая може да има автоморги, чиято основна дейност е търговията с части, а не изкупуването, но пък може да ви предложат по – добри условия. Проучването никога не е излишно. За да намерите най – доброто решение, понякога трябва да се поровите повече из форумите или да разпитате повече хора от вашето обкръжение.

 

Проверете за безплатно транспортиране

Ако компанията, която изберете предлага безплатно извозване, ще намалите разходите си по транспортиране на автомобила. Така ще спестите и ще сте освободени от един излишен ангажимент.

Да освободите още едно парко място на улицата пред блока, да помогнете с нещо дребно за опазването на околната среда и да трансформирате купчина старо желязо в свежи пари, плюсовете са много, стига да действате разумно.