Авточасти

Как да си отворим автосервиз в 5 стъпки!

Как да си отворим автосервиз в 5 стъпки!

Как да си отворим автосервиз в 5 стъпки!

Обичате да поправяте коли или работите в автосервиз? Нямате нищо против да се изцапате с масло? Откривате технически загадки и намирате решения? Ако в съчетание със сръчността и уменията имате и предприемчив дух, то замислете се за създаване на собствен автосервиз. Ето как да отворите автосервиз в 5 стъпки:

 

   1. Изготвяне на бизнес план

 

Най-важно е да действате последователно, следвайки предварителен план. Така ще сте фокусирани през цялото време и ще постигнете максимална ефективност. Отделете достатъчно време за съставянето на детайлен бизнес план, за да знаете с какво се захващате. Съставете си разпределение на бюджета. Така ще контролирате парите, които сте решили да инвестирате по направление. Проучете и проверете колко и за какво ще ви трябват, като се постараете да предвидите всички детайли.

   

   2. Административна част

 

Намерете човек, който да се грижи за документацията на фирмата. Счетоводител или адвокат, или и двете – важното е да знае законовите разпоредби в момента и да следи промените в нормативните уредби. Уверете се, че документално всичко по отварянето на автосервиза е в ред, за да можете да работите спокойно. Това ще Ви улесни значително, а и специалистите ще попълнят пропуските в знанията Ви. Самостоятелно се запознайте с всички закони и не разчитайте на познати и приятели да Ви пресъздадат информацията. Подгответе се психически и прочетете всичко сами, а после може да го дискутирате с други хора. Това е важно, тъй като: „Незнанието на закона не Ви оправдава.”    

 

   3. Проучване на пазара

 

За да решите къде да разположите автосервиза, трябва да прецените както какви автомобили ще поправяте, така и конкуренцията, с която ще трябва да се съобразявате. Това не е нов тип бизнес, с непременно включено ноу хау. Затова трябва да си отговорите внимателно на въпросите има ли конкурентни сервизи и как се справят те. Много по-трудно би Ви било да се състезавате с добре работещ сервиз, който функционира от години.

 

   4. Помещение и оборудване

 

След като определите района, потърсете правилното помещение. Важен е не само наемът, или дали ще купите земята, но и машините и оборудването, с които ще работите. От опит знаете, че с по качествени материали, работата Ви ще бъде улеснена. Това ще увеличи бързината Ви и ще спечели повече и по-доволни клиенти.

 

   5. Предлагане и търсене

 

Последното, с което трябва да се съобразите, е предлагането. Какви ремонти ще извършвате, за колко пари и време. Възможностите са много: основни или текущи ремонти по двигатели, диагностика, смяна на филтри, масла, ролки, ремъци, съединители, джанти, гуми, ремонти на ходова част, ауспохови системи, скоростни кутии, електроника, газови уредби и какво ли още не. Възможностите са многобройни. Изберете няколко неща, в които сте добри и заложете на тях. Тесните специалисти са по-добри от онези, които знаят и могат всичко, защото излъчват повече доверие и сигурност в това, с което се захващат.