Авточасти

Как да изберем ефективни превозвачи на автомобили!

Как да изберем ефективни превозвачи на автомобили!

Как да изберем ефективни превозвачи на автомобили!

Харесали сте автомобил, спазарили сте се за цената. До тук добре. Сега остава само да го транспортирате до вкъщи. Ако нямате възможност да губите време и пари по пътищата, трябва да се доверите на лицензиран превозвач.

С превозвач вероятността доставката на автомобила да бъде много по-евтина е по-голям. Това е така, тъй като разходите се разпределят между всички коли от един автовоз.

Можете да намерите много на брой фирми, които да предлагат транспорт  да гарантират качествто на услугите. Как обаче да отсеем на кого можем да поверим автомобилът си?

 

Направете справка за фирмата. Може да се обадите по телефона за справка или отидете на място. Начинът на обслужване е първият критерий, който може да Ви согнализира, че нещо не е в ред. Фирмите превозвачи, които държат на качеството си, със сигурност са предпочели приветливи и усмихнати консултанти, които биха отговорили изчерпателно на всички Ваши въпроси.

 

Потърсете данни на фирмата в публичните регистри. Проверете от колко време функционира, какви са приходите, както и дали е сменяла собственика си в близко време. Тези индикатори ще Ви подскажат, ако има нещо нередно.

 

Съберете мнения от форуми или специализирани сайтове за отзиви. Бъдете внимателни, когато четете чужди отзиви. Има възможност нелоялна конкуренция нараочно да злепостава фимата превозвач или обратното. Често се среща представител на човешки ресурси или за по-малките компании дори самият управител да пише положителни отзиви. 

 

Проверете дали фирмата има лиценз. За превоз на товари се изсква специален лиценз. Ако транспортната компания, на която сте се спрели, разполага с такъв, това е показател за надеждност.