Авточасти

Как да изберем ефективни превозвачи на автомобили!

Как да изберем ефективни превозвачи на автомобили!

Как да изберем ефективни превозвачи на автомобили!

Харесали сте автомобил, спазарили сте се за цената. Сега остава да го транспортирате до вкъщи. Ако нямате възможност да губите време и пари по пътищата, трябва да се доверите на лицензиран превозвач.

С превозвач доставката на автомобила ще бъде много по-евтина.  Разходите се разпределят между всички коли от един автовоз.

Можете да намерите много на брой фирми, които да предлагат транспорт  да гарантират качествто на услугите. Как обаче да отсеем на кого можем да поверим автомобилът си?

 

Направете справка за фирмата. Обадете се или отидете на място. Начинът на обслужване е първият критерий, който може да Ви подскаже, че нещо не е в ред. Фирмите превозвачи, които държат на качеството си, със сигурност са предпочели приветливи и усмихнати консултанти, с отговори на всеки Ваш въпрос.

 

Потърсете данни на фирмата в публичните регистри. Проверете от колко време функционира, какви са приходите, както и дали е сменяла собственика си в близко време. Тези индикатори ще Ви подскажат, ако има нещо нередно.

 

Съберете мнения от форуми или специализирани сайтове за отзиви. Бъдете внимателни, когато четете чужди отзиви. Има възможност нелоялна конкуренция нарочно да злепоставя фимата превозвач или обратното. Често се среща представител на човешки ресурси или за по-малките компании дори самият управител да пише положителни отзиви.

 

Проверете дали фирмата има линенз. За превоз на товари се изсква специален лиценз. Ако транспортната компания, на която сте се спрели, разполага с такъв, това е показател за надеждност.

 

След като сте сигурни, че сте намерили компания, на която можете да доверите автомобила, тогава вече можете да го транспортирате.