Авточасти

Как да открием автосервиз!

Как да открием автосервиз!

Как да открием автосервиз!

Автосервизите на пръв поглед изглеждат добра възможност за инвестиция. За всеки предприемач обаче е ясно, че зад стартирането на нова бизнес идея се крият много труд, добра организация и време. Ето за какво да внимавате...

 

Автосервизът, автоморгата и всички останали бизнеси свързани с автомобили и авточасти, предполагат да сте запознати с материята и да имате някакъв опит в този бранш. В случай, че това не е така, помислете за съвместна работа с човек, на когото да имате доверие и смятате, че можете да работите заедно.

 

Регистрирайте търговско дружество и проверете какви са изискванията за откриване на автосервиз. Проучете също какво материали ще са необходими – техника и оборудване. Направете си бизнес план. Това е най-лесният начин, по който да отговорите ва всички въпроси и да придобиете представа, дали начинанието има потенциал за успех.

 

Проверете конкуренцията. Проучете пазара и преценете, къде да разположите автосервиза. Ориентирайте се в цените и условията на конкурентите, за да може да изготвите собствената си стратегия.

 

Всеки автомобил има нужда не само от ремонти, но и от поддръжка на определен период от време. За да си осигурите успех, може да сключите договор за обслужване със спедиторски фирми, дистрибутори, таксиметрови компании и други. Един голям клиент със сериозен автопарк, би ви позволил да сте спокойни, че ще покривате месечните си разходи, както и че се осигурите работа за персонала.

 

Маркетинг и реклама. Измислете оригинален начин, по който да запознаете хората с това, което предлагате като им докажете, че сте най-добрия. Покажете им, че има причина да изберат Вас, а не съседния автосервиз. Успеете ли, хората наистина ще го направят, а Вие ще имате стабилни клиенти.

 

Собственият бизнес е въпрос на желание, силна воля, упоритост и много труд. Помислете готови ли сте да загубите цялото си свободно време и да рискувате парите си. За да станете успешни, не си правете илюзии, че ще работите пет дни в седмицата по осем часа. Собственият автосервиз е отговорност.