Авточасти

Как се отразява онлайн пазара на автокъщите!

Как се отразява онлайн пазара на автокъщите!

Как се отразява онлайн пазара на автокъщите!

Имате въпрос. Питате първо човекът срещу Вас, а след това … Ако той не може да Ви помогне проверявате в Интернет. Звучи ли ви познато? С развитието на технологиите и спада на цените при мобилните услуги, вече буквално носим целия свят в джоба си. Няма как това да не се отрази на ежедневието, работата, бизнеса. А как се отразява на пазара на автомобили?

 

Ако една автокъща продължи да работи по начина, по който е работила през последните 20 или дори 10 години, това може да повлияе изключително отрицателно на бизнеса. Нека видим защо …

 

Как функционираха автокъщите преди? Клиентът идва да си купи нов или употребяван автомобил. Чул е за автокъщата от приятел или познат. Разглежда какво имате налично в автопарка. Казва какво търси. Вие звъните няколко телефона. Измисляте вариант. Клиентът се връща. Вижда автомобилът, харесва го и се спазарявате. Това е в най-добрия случай.

 

Какво се случва днес? Някъде из главата на потенциалния клиент се прокрадва идеята за нов или употребяван автомобил. Клиентът започва периодично да преглежда сайтовете за автомобили, докато има почивка на работа или се вози в градския транспорт. Един ден попада на предложение, което му се струва подходящо. Обажда се, вижда колата и сделката е направена. Този момент с прескачането на автокъщата е основен проблем за преодоляване. Как да го решите? С работа, инвестиция и идеи.

 

Започнете от създаването на уеб сайт или онлайн магазин. Погрижете се дизайнът да е динамичен / да излиза по един и същи начин без значение от големината на екрана и устройството, на което се разглежда/. Постарайте се да инвестирате в качествена оптимизация. Това ще изкачи сайта на предни позиции при търсене.

 

Създайте блог и страница в социалните мрежи. Така ще поддържате тясна връзка с клиентите си и ще им напомняте за себе си. Не се престаравайте с публикациите, за да не Ви премахнат от предпочитаните си страници. Поддържайте интереса с новини за самата автокъща и интересни публикации, картинки и клипове. Всяка споделена публикация ще помогне името на бизнеса да достигне до повече хора.

 

Ако клиентът Ви посети на място, но не избере модел от наличните, вземете телефонния му номер и му кажете, че ще го известите със съобщение или ще му позвъните. Така ще покажете внимание и лично отношение като скъсите дистанцията. Това е показател за добро обслужване и ще бъде запомнено с добро.

 

Поставете рекламен банер в известен сайт или онлайн списание за авточасти и автомобили. Договорете се да платите за брой кликания, а не просто седмична или месечна такса. Така ще платите само за реалните резултати от кампанията.

 

В заключение, каквото и да предприемете, винаги ще е по-добро отколкото да се оставите на течението. За да поддържате интереса към автокъщата и да запазите обема на продажбите, трябват усилия. Започнете днес и резултатите няма да закъснеят.