Авточасти

Как да премахнем ръждата преди да пуснем колата си за продажба

Как да премахнем ръждата преди да пуснем колата си за продажба

Как да премахнем ръждата преди да пуснем колата си за продажба

Когато решите да продавате стария си автомобил, е важно да направите добра сделка. За да стане това възможно, е добре да приведете автомобила в по-добър търговски вид и да се постараете да изглежда като „изгодна сделка”. Тук не става дума за това да прикривате дефекти, като изопачаватe истината с цел финансова изгода. Тук говорим за отстраняване на дефектите, които макар и козметични, могат да намалят цената, ако не се погрижите за тях предварително

стари книги

.

 

Ръждата е един от елементите, който може да се разрасне в бъдеще и да създаде неприятности на следващия собственик на автомобила, особено при наближаващата зима. За да я отстраните, е важно петната да са все още малки.

 

Ако е в прекалено напреднал стадий, може да се наложи смяна на цял елемент – врата, капак, броня. В този случай може да купите нов елемент или да потърсите в някоя автоморга. Там авточастите са значително по-евтини, а при късмет, дори може и да намерите същия цвят и да не се наложи пребоядисване.

 

 

В случай, че петната от ръжда са малки, отстранете ги с ъглошлайф или шкурка. Използвайте маска и очила, за да защитите лицето си по време на операцията. След това забършете внимателно със суха кърпа и третирайте с препарат, който ще помогне да се отстранят фините частици. Нанесене основа и боядисайте като използвате фин лак. Проверете за балончета. Всяко балонче само по себе си е предпоставка за образуването на нови ръждиви петна. След това боядисайте с пистолет и изчакайте резултатите.

антикварни книги 

 

 

За минимално време и усилия, ще увеличите пазарната стойност на употребявания си автомобил и ще може да се пазарите за по-висока цена.