Авточасти

Шест полезни съвета при покупка на дизелов автомобил!

Шест полезни съвета при покупка на дизелов автомобил!

Шест полезни съвета при покупка на дизелов автомобил!

Дизеловите автомобили станаха все по-предпочитани. Този факт може да забележите и по по-високата цена на пазара на автомобили втора ръка. Дизеловите автомобили са по-икономични и се държат по-добре на дълъг път. Ако сте избрали да закупите именно такъм автомобил, предлагаме на Вашето внимание някалко полезни съвета. 

1. Дизеловите двигатели в момента използват прецизна система на впръскване. В резултат се получава добър баланс между динамиката и разхода на гориво. Търсете автомобил, на който може да проследите сервизната история. Това е важно, тъй като неправилната поддръжка на автомобила от предишния собственик, може да ви струва много нерви и излишни усилия.

 

2. Проучете предварително автомобила, на който сте се спрели в Интернет. В момента живеем в ера на безплатна и свободна информация. Това Ви дава чудесната възможност да проучите модела в някой форум и да се запознаете с предимствата и недостатъците му предварително.

 

3. Закарайте автомобила на компютърна диагностика и проверете за грешки при работата на помпата, турбото и дебитомера. При възникнати грешки в системите, това може да окаже отрицателно влияние върху работата на двигателя и да влоши качеството на работата му.

 

4. Вижте компресията на дизеловия двигател. Ако е в добро състояние би следвало да е 18 – 19 бара. Компресията на по – старите автомобили за сравнение е над 22 бара. Затова при тях се чува тракане.

 

5. Колкото и странно да звучи – избягвайте покупката на дизелов автомобил с безупречно измит двигател. Това е сигнал за нередност или скорошен ремонт по двигателя. Бъдете бдителни и разпитайте по-обстойно дали всичко е в ред и каква е историята на автомобила. Ако търговецът започне да се зачервява, да овърта или да ви се кара, по-скоро се насочете към друг автомобил.

 

6. Направете тестово каране. При нормална работа на дизеловият автомобил, трябва да се усеща равномерна тяга в ниските обороти. При потегляне на наклон без подаване на газ, би трябвало автомобилът да потегли иначе двигателят не е за Вас. С тестовото каране ще можете да усетите автомобилла и да прецените дали е подходящ за Вас, както и дали е в изправност.