Авточасти

Какво е хубаво да знаем за автоматика преди покупка?

Какво е хубаво да знаем за автоматика преди покупка?

Какво е хубаво да знаем за автоматика преди покупка?

Изборът на автомобил с автоматична скоростна кутия определено ще Ви отличи от останалите водачи в страната и ще ви доближи до “американската мечта”. Шофирането на този тип автомобили не е особено популярен, въпреки че е предпочитан избор в САЩ. При каране на автоматик, ще усетите по-голям комфорт и свобода. Ето някои факти, които ще помогнат да сте добре осведомени, преди да купите автоматик.

 

1. Важно е да знаете, че автоматичната скоростна кутия ще намали мощността на двигателя Ви с приблизително 15-20%. Също така автомобилът ще бъде по-тежък в сравнение с останалите с ръчна скоростна кутия.

 

2. Такъв тип автомобил в никакъв случай не бива да бъде пален с познатото дърпане или бутане. Ако не може да запали - имате само опцията за сервиз.

 

3. За да не прегрее скоростната кутия, в случай на повреда могат да Ви дърпат в режим на неутрално положения /свободна/ най-много 50 км. Ако закъсате, използвайте Пътна помощ. За момента ще Ви струва повече, но пък един ремонт на скоростната кутия при проявено неблагоразумие може да излезе още по-скъпо.

 

4. Боксуването на място не е препоръчително. Ако искате да се чувствате като звезда от “Бързи и яростни”, изберете автомобил с обикновена скоростна кутия. Форсирането също не бива да надвишава 2500 оборота в минута.

 

5. Маслото в скоростната кутия е специално, издържа на високи температурни разлики и притежава много висок вискозитет. Трябва редовно да се проверява. Обръщайте внимание на цвета / стандартно е розов или червен/. Важни са също гъстота и бистротата.

 

  

Шофирането също има известни специфики. Ще отнеме време да посвикнете. Правилното водене на колата, ще Ви се отплати с по-редки посещения в автосервизите и повече изминати километри в отлично техническо състояние.