Авточасти

Важно ли е къде ще отремонтирате колата си?

Важно ли е къде ще отремонтирате колата си?

Важно ли е къде ще отремонтирате колата си?

Неотдавна приеха закон, с който се сложи край на поправянето на автомобили на улицата пред блока. Глобата е от 1000 лева за физически лица и засяга всички, които са свикнали да „лежат” под колата извън оторизиран автосервиз. С приемането на изменението се стартира регулация на държавата в бранша.

 

Лицата предлагащи и изяършващи ремонти и техническо обслужване е важно да се регистрират и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. След като подадат заявление и получат разрешение за извършване на съответната дейност, могат спокойно да работят. Ако отговаряте на необходимите критерии и изисквания, може да поправяте автомобили без притеснения.

 

Ако искате въпреки всичко сами да отремонтирате автомобила си, някои сервизи предлагат отдаване на площта си на час. Ето как: По определен от фирмата график, си резервирате час. Опоменавате вида н ремонта и колко време смятате, че ще отнеме. Плащате съответната такса. В замяна ползвате подемника, инструментите и оборудването, което е необходимо за осъществяване на ремонта. Повечето сервизи предлагат и опцията за поръчка и закупуване на авточастите, които ще са нужни за ремонта. Попитайте, за да си спестите време по обикаляне и сравняване на цени.

 

При положение, че нямате свободно време, не желаете да се цапате или просто ремонтите на коли не са стихията ви, оставете автомобила в ръцете на професионалист. Професионалното обслужване е за предпочитане, а и не е необходимо да сте „специалисти по всичко”. Всеки бранш изисква дълбоки познания, практика и себеотдаване. Спрете се на опитен автомонтьор, с добри препоръки за ремонта, който ще трябва да се извърши.