Авточасти

Какво ви е необходимо да си отворите център за гуми!

Какво ви е необходимо да си отворите център за гуми!

Какво ви е необходимо да си отворите център за гуми!

Ако сте решили да отворите център за гуми, помислете добре относно плюсовете и минусите на собствения бизнес. След като сте сигурни, че ползите за вас ще бъдат повече, заловете се за работа. Пътят към успеха е дълъг, но с достатъчно подготовка, желание и постоянство ще успеете да се справите.

 

В началото беше проучването. Като пилот в състезанието на собствениците на центрове за гуми, трябва да огледате пистата, да проверите автомобила си и да сте сигурни, че ще завършите успешно. Как да стане това? Изгответе си бизнес план! Направете пълно проучване на пазара, определете локацията, разучете не просто кои са конкурентите, но и начините, по които работят. Не е нужно да чертаете нови преки пътища винаги. Понякога е достатъчно да последвате доказания добър пример. Използвайте положителното и помислете къде грешат. Как ще се справите Вие с тези недостатъци?

 

Инвестицията. Пресметнете колко пари ще трябват. Заложете сума за непредвидени разходи. Подсигурете се с опция за допълнително финансиране – кредит или участие по европроект. Важното е да сте убедени, че ще разполагате със средства.

 

Проверете за франчайз. Успешният бизнес модел може да помогне много по-бързо да развиете бизнеса си. Ще има кой да ви напътства във всяка ситуация. Ще спечелите от опита на тези преди вас в областта. Потърсете мрежа от центрове за гуми, която познавате и проверете дали имат франчайзингова програма.

 

Остава вече техническата и административната част т.е. изпълнението. Помещението, договори за наем, регистрация на фирма, разрешителни, оборудване. Колко ще отнеме зависи от организационните ви умения. Месец два е минимумът, за да успеете да отворите.

Успешен център за гуми изисква време. Подгответе се с търпение и потърсете варианти за привличане на клиенти. С качествено обслужване и добър екип бързо ще се разнесе добро име за вас и вашия бизнес.