Авточасти

Могат ли авточастите втора ръка да заменят новите такива?

Могат ли авточастите втора ръка да заменят новите такива?

Могат ли авточастите втора ръка да заменят новите такива?

Едно и също се повтаря в един момент от животът на всеки автомобил. С времето нещо се поврежда и идва ред за смяна на някоя от авточастите. Ако сте установили проблема на време, ще закарате колата си при механик на време. Той ще провери какво се случва и идва моментът за правенето на сметки и вземане на решение.

 

Ремонтът ще струва толкова!

 

А ако не можете да си го позволите в момента и колата ви трябва? Какви са алтернативите? Винаги задайте тези въпроси, за да можете да вземете правилно решение. В повечето случаи вариантите са три - нова скъпа оригинална част, нова евтина част / обикновено внос от Китай/,  да  ползвате стара част от автоморга.

 

Ако вземете нова авточаст, ще сте спокойни за качеството. Оригинална? Още по-добре. Сега вече  производителят на автомобила застава зад тази авточаст с името си. Така гарантира за качеството, въпреки че по всяка вероятност и тази част е произведена в Китай.

 

Ако вземете друга по-евтина част? Гаранция няма. Тук принципът е хазартен - или ще спестите разходи и ще си осигурите спокойствие за дълго време, или ще трябва да сменяте същата част отново съвсем скоро. Родени ли сте под щастлива звезда? Вярвате ли в късмета си? А що се отнася за живота Ви и този на любимите хора които возите всеки ден? До колко все още сте сигурни в късмета си?

 

Вариант три - Авточасти от автоморга! Може да пообиколите на повече от едно места и това да отнеме известно време. Може да потърсите онлайн автоморга - вече има и такива. Ще намерите оригинална авточаст в добро състояние за минимална сума. Ще спестите приблизително между 40% - 70% от цената и ще можете да ползвате автомобила.

 

Решението е изцяло във Ваще ръце. Преценете до каква степен частта, от която се нуждаете, е ключова за собствената Ви безопасност. Оттам нататък следват малко проучване, бързи сметки и няма да сбъркате.