Авточасти

Какво трябва да знаеш, когато купуваш ударена кола?

Какво трябва да знаеш, когато купуваш ударена кола?

Какво трябва да знаеш, когато купуваш ударена кола?

Искате автомобил, чиято цена е твърде висока? Не можете да си позволите нов със сигурност, а и не Ви се иска да се задължавата с кредити и лизинги. Поровихте се из сайтовете за автомобили втора ръка и нищо не излезе. Мина доста време вече. Все са скъпи и не им падат цените. Решението – купете си ударена кола. Може да излезе много по-евтино, ще изхарчите известна сума средства, но пък ще осъществите крайната си цел.

 

Блъснатите автомобили са по-евтини, защото не всеки има време да им прави ремонт, преди да ги продаде. Някои хора желаят веднага да се отърват от автомобила си, след като са катастрофирали с него. Дали от суеверие или негативни силно натоварващи спомени, важното е, че продават ударената си кола.

 

Поискайте снимки от търговеца или продавача. Освен основните снимки, поискайте и повече и по-задълбочени снимки на повреденото място. Така с консултация от опитен специалист, може да се орентирате колко приблизително ще струва ремонта. Това е особено важно, ако внасяте автомобила от друга страна и не може да го видите на живо.

 

Ако автомобила е в страната, отидете и го огледайте. Поискайте от Вашия автомонтьор да дойде с вас, за да оцените заедно стойността на последващите ремонти. Поинтересувайте се колко биха стрували авточастите, нови или втора употреба. В някои случаи може дори да направите ремонта и да препродадете автомобила, разделяйки си добра комисионна.

 Поискайте историята на автомобила. Какво се е случило? Чия собственост е бил? Защо сега е в това състояние? Когато получите отговор на въпросите, ще прецените дали си заслужава да го купувате изобщо. По-добре се откажете на време, отколкото после сами да си създавате неприятности.