Авточасти

Какво трябва да направим за да отворим автоморга?

Какво трябва да направим за да отворим автоморга?

Какво трябва да направим за да отворим автоморга?

Стартирането на бизнес винаги е вълнуващо и изпълнено с много емоции. Ако Ви е писнало да работите от всеки ден от 8 до 17 часа, ако искате разнообразие, напрежение, адреналин, ако сте готови да инвестирате не в отдадеността си към работодателя, а към себе си, значи във вените Ви тече кръв на предприемач. Ето от къде да започнем, за да стартираме собствен бизнес.

 

Правило номер едно – започнете бизнес, върху който имате поглед. Ако се интересувате от кулинария, обичате да похапвате сладки и притежавате цял куп книги за кулинария, то със сигурност би било по-добре да си отворите сладкарница, отколкото автоморга. Ако обаче сте запалени по автомобилизма, интересувате се не само от цвета на колата, но и какво има под капака, тогава може би, автоморгата е Вашият бизнес.

 

Направете проучване. Дали ще е под формата на бизнес план, изготвен от специалист или самостоятелно ще търсите информация в свободното си време, трябва да сте готови за новото начинание. Пресметнете колко пари ще ви потрябват, за да си отворите автоморга. Проучете какви са законовите изисквания, конкуренцията, какви ще бъдат разходите Ви за стартиране, както и месечните такива. Старателното проучване ще Ви даде ясна представа, заслужава ли си да се захванете с този бизнес.

 

Автоморгата, както и всеки друг бизнес, изисква да си регистрирате фирма. Ако проучването Ви е дало положителен резултат и смятате, че сте открили пазарна нисша, започнете с регистрацията на фирма. Процедурата е лесна и може да я извършите сами, без да се налага да плащате на друг.

 

Проучете цялата нормативна уредба, както и какви разрешителни ще са необходими. Трябва да се запознаете със Закон за устройство. на територията, Закон за управление. на отпадъците, както и поднормативни документи към него (наредби).

 

Проучете добрле нормативните изисквания, за да можете да намерите площадка /място/, където да разположите сервиза. Независимо дали ще купувате парцел земя или ще вземате място под наем, не предприемайте стъпки, докато не сте напълно сигурни, че законово ще имате възможност да извадите всички необходими разрешителни за стартирането на автоморгата. Срещнете се с архитекта на общината, за да сте убедени, че ще можете да ползвате парцела. По-добре е да инвестирате в консултиране със специалисти, за да не претърпите провал.

 

Може да се консултирате с експерта по отпадъците в РИОСВ по местонахождение на площадката. Това е от първостепенно значение, тъй като теренът за площадката следва да се отреди за тази цел. Възможно е да е необходимо да се смени предназначението на земята. Свържете се с архитект, който да изготви проекта. След като са готови, документите трябва де се внасат за одобрение в съответната община. Ако УПИ е извън регулация, процедурите са по-различни. Теренът трябва да отговаря и на Наредба № 7 от 25.05.1992 Г. за хигиенните. изисквания за здравна защита. на селищната среда. От тук нататък, остава да решите как ще разположите авточастите в автоморгата. Трябва да предвидите обособено място за персонала / фургон, каравана или някакъв тип олекотена постройка/. Там ще трябва да позиционирате офис оборудването. Предвидете си сума за компютър, софтуер, касов апарат. Определете къде ще бъде мястото, където ще обслужвате клиентите на автоморгата.

 

Стартиращият бизнес има нужда от време, в което да „проходи”. Важно е да предвидите сума, с която да покриете разходите си през първите шест месеца. Така ще дадете възможност на автоморгата да заработи. Първата крачка вече е направена – решили сте да стартирате бизнес. Сега остава да работите усърдно и ако всичко върви добре, резултатите няма да закъснеят. Успех!