Авточасти

Бързи съвети как да освежите мотора за летния сезон!

Бързи съвети как да освежите мотора за летния сезон!

Бързи съвети как да освежите мотора за летния сезон!

Когато се постопли времето навън птичките започват да пеят, дамите да разсъбличат връхните си дрехи и някъде по улиците на града отеква звънкия рев на двигателите на пистовите мотори. Ако и вие сте фен на високите скорости и предпочитате адреналина на две колела, то е настъпил моментът да се подготвите за предстоящия летен сезон. Ето как:

 

  1. Направете оглед и отбележете какво искате да подобрите

Започнете с двигателя, спирачките и гумите. Проверете има ли необходимост да се сменят филтри и масло. Спомнете си кога за последно правихте профилактика и се отбийте до любимия сервиз за диагностика. Съветът на специалиста е важен. Направете си списък с най – важните неща, на които ще обърнете внимание.

 

  1. Проверете в интернет за евтини части

Не е излишно да се разходите по магазините и моргите, но ако нямате достатъчно свободно време, виртуалното пространство е полезен източник на информация за това как вървят цените. Може дори да поръчате части за мотора онлайн с опция предглед при доставка, за да не бъдете подведени.

 

  1. Поглезете двигателя си с подходяща добавка

Добавката ще подобри работата на двигателя. Вярно маслата последните няколко години са с достастъчен брой присадки и подобрители. Въпреки това при смяна на маслото, можете да ползвате специална добавка, съобразена с показателите на вашата машина. По този начин следващото масло ще се замърси по – бавно, а и ще удължите живота на двигателя и неговото качествено функциониране.

 

  1. Проверете джантите си за дефекти и ги отстранете

Спомняте ли си онези леки дефекти, които ви дразнеха миналия ноември, но не ви се занимаваше, защото идва зима. Сега е моментът да се заемете с тях или да инвестирате в нови джанти. В съчетание с нови гуми, моторът винаги изглежда различен.

 

  1. Обърнете внимание на детайлите

Въпреки всичко, детайлите са тези, които отличават вашата машина от останалите и грабват окото. Покажете своята индивидуалност, разчупвайки еднообразието и клишетата. Дали ще е малък стикер, надпис или закачлива стоманена заигравка, важното е да изразите себе си и да демонстрирате собствения си стил.

 

  1. Проверката с каране

Каквото и да си говорим, най – важно остава карането. След като сте проверили техническата изправност на машината в гаража, време е да я изкарате на пътя. Колкото и да ви дърпа адреналинът, успокойте страстите първите стотина километра, за да сте сигурни в изправността, а после ... Дайте порив на страстта и си пуснете Billy Idol - Speed.