Авточасти

Бизнес план за автоморга? Защо да?

Бизнес план за автоморга? Защо да?

Бизнес план за автоморга? Защо да?

Седях си така в една дъждовна сутрин и реших, че вече ми е писнало от работа. Шефът ме ядосваше и имах куп проблеми с колегите. Стоях си и си представих, ами ако имах мой си бизнес? Тогава щях да съм си сам шеф, да мисля за съвсем различни неща в момента и други грижи да карат косите ми да побеляват. Ами да, ще си отворя автоморга. Не се изисква много като инвестиция ... май?! Ще си наема хора и ще събирам старите автомобили на хората, после хората ми ще ги разфасоват на части и ... готово! Ще имам успешен бизнес без много усилия! Дали ще е без усилия? Хмм ...

 

Зачетох се в интернет какво ще ми трябва. Намерих няколко полезни статии, после проучих една нова идея, която постепенно навлизаше – онлайн автоморгите. Накрая в главата ми беше един приятен микс от хаос, в който исках мислите ми да се подредят.

 

Седнах си и с големи букви в средата на един празен лист написах: МОЯТА АВТОМОРГА! Отдолу с точици започнах да си изброявам всичко научено. Когато приключих, имах ясно подредена тема за размисъл.

 

Трябваше да реша толкова много неща – къде да разположа автоморгата, колко ще ми струва начинанието, ще намеря ли кадърни и отговорни работници, как ще се справям със сметките ... Взех една тетрадка, така нямаше да стане отново най-отгоре с големи букви написах: МОЯТА АВТОМОРГА. Сега вече под всяка точица си записах подробно идеите за това какво и как имам да свърша. Поставих си срокове за всяко нещо и приблизителен бюджет, който ще ми трябва. Отне ми няколко дни, като носех тетрадката в себе си през цялото време. Сещах се за нещо, докато съм в киното, докато говоря с приятели или на работа. Мислете течаха и аз ги улавях.

 

Като показах тетрадката си на една позната, която се надявах да ми стане счетоводителка, тя се усмихна и каза: „Добре си се справил за първи бизнес план!” Бизнес план? Не знаех, че мога да правя бизнес план за автоморга. Но явно е нужен, за да поставиш едно ново начало.