Авточасти

Дукати експо стартира обиколката си в България!

Дукати експо стартира обиколката си в България!

Дукати експо стартира обиколката си в България!

На 29.03 е последният ден от изложението на Дукати експо във Варна. За всички жители и гости на града това е последната възможност да посетят уникалното представяне. Истинска рядкост е да се види пълната гама, освен при участието на компанията в международните мотоизложения. Затова, ако още не сте го направили, разходете се в тази посока. Посетителите ще могат да се насладят на реставриран мотоциклет Ducati 98 T от 1954 година, както и на най – новите модели за 2015 – Panigale, Streetfighter, Monster, Multistrada, Hypermotard SP, Hyper Strada, Diavel Carbon, Diavel Dark. Перлата на експонатите е най – новата произведение на марката – Scrambler Ducati.

 

Забележителното събитие вече зарадва феновете ва мотоциклетизма във Велико Търново. Сега, за почитателите на високите скорости, Дукати експо продължава съответно:   

  • БУРГАС от 31.03 до 05.04 - BURGAS PLAZA MALL
  • СТАРА ЗАГОРА от 07.04 до 12.04 - PARK MALL STARA ZAGORA
  • СОФИЯ от 20.04 до 26.04 - THE MALL
 

Дукати е сред най – харесваните и обичаните компании в световния мотоспорт. Дали заради италианския си произход или невероятното качество, наричат марката „Ферари” на моторите. Компанията стартира своята дейност в Болоня през 1926 година, като семейната фирма на Бруно, Адриано и Марсело Дукати. За близо 100 годишната си история Дукати печели 17 титли при конструктурите и 14 при пилотите в световния Супербайк шампионат. Дукати е фаворит и в сърцата на феновете с уникалния си дизайн, прецизност на работа и стабилност на пътя. Четиритактовите L – образни двигатели дават възможност за развитието на много високи обороти и позволяват невероятна бързина. Дукати притежават и ефективна система за контрол на клапаните “Desmodromic”, която скоро ще навърши половин вековен юбилей. Заради спецификата на задвижване на клапаните, моторите на Дукати развиват много по – високи обороти, без риск от загуба на мощност. Там се крие най – голямата тайна на марката.  

 

Уникалното при тези мотори е механизмът на задвижване. При обикновените двигатели с вътрешно горене, клапаните се задвижват в затворено положение от пружина, използвайки възвратен механизъм. При моторите на Дукати, благодарение на „Descmodromic”, клапаните се задвижват в двете посоки, при това без флоутинг / намаляване на мощността, в следствие от песивни механизми на затваряне/.

 

Ако искате да се насладите на качество и лукс или да си адаптирате идея, как да освежите своя мотор за летния сезон, не пропускайте събитието – заслужава си!

А при нас можете да си напазарите или продадете вашите мото части и аксесоари!