Авточасти

Полезните неща, които да държим в колата!

Полезните неща, които да държим в колата!

Полезните неща, които да държим в колата!

Преди тръгване на път, трябва да се подготвим старателно. Когато се върнем от почивка, също не е зле до прегледаме какво е останало в колата и какво трябва да добавим. Често тези дреболии могат да са от полза и да влязат в употреба. Затова прехвърлете списъка и помислете имате ли всички налични части.  

 

Карта – Новите навигации са чудесна алтернатива, но може винаги да останете без батерия или обхват. В такива моменти се връщаме до добрата, стара изпитана методика на картата.

 

Храна с дълъг скрок на годност – Никога не се знае, в каква ситуация може да попаднете. Храната с дълъг срок на годност може да ви поднесе приятна изненада в случай на необходимост.

 

Зарядно за телефон – Важна част от ежедневието. За да бъдем подготвени за всеки случай е добре да имаме едно в колата. Понякога чак на път за работа, осъзнаваме как батерията ни е на 20%.

 

Остър нож – Никога не е излишен. Може да послужи при самоотбрана, като отвертка или да срежете нещо. За целта оставете едно ножче в колата, така че да ви е лесно да го ползвате, но и така, че да не стресирате останалите пътници.

 

Фенерче – Най – страшно е неизвествоно, а тъмнината създава предпоставка сама по себе си. За да не изпаднете в некомфортна ситуация, вземете си едно фенерче.

 

Флакон компресиран въздух – Никога не се знае кога ще ви бъде полезен. Ако толкова държите да го смените с нов, а не сте го ползвали, може да си изчистите лаптопа с него.

 

Течност за чистачки – Не се знае кога ще свършат и затова не е лошо да сте подготвени.

 

Крик – Знаете вица за това къде лягал майстора – където се счупи колата. Затова нека има и един крик, в случай че спукате гума.

 

Кабели – Също полезни. Важното е да не са много обемни.

 

Въже – Дали вие ще закъсате или за да издърпате приятел, без въже няма да свършите нищо.

 

Вода – Когато преседи повече, просто купете нова бутилка, а със старата примерно може да разредите течността за чистачки.

 

За аптечка, пожарогасител, светлоотразителна жилетка дори не трябва да споменаваме. Те са от първа необходимост при евентуално ПТП.