Авточасти

Рециклиране на земеделска техника и ремонти!

Рециклиране на земеделска техника и ремонти!

Рециклиране на земеделска техника и ремонти!

Земеделската техника е скъпа. Всеки, който се е срещал с ценови оферти или е в бранша има понятие. Новите машини могат да стигнат цени от по няколко стотин хиляди. Сама по себе си зееделската техника е специфична и приложима специално за целите, за които е създадена. Ако обаче се повреди, ремонтите не винаги са леки. От прекомерната експлоатация и висок интензитет на работа в разгара на сезона, всяка машина може да се повреди.

 

Много компании предлагат ремонтни дейност, а някои дори съчетават ремонтите с рециклиране и продажба на рециклирани машини. Как става това? Фирмата, която обслужва определените машини – трактори, зърнокомбайни и други, следи всеки ремонт. Ако се прецени, че на собственика в определен момент, загубите от ремонт по време на активния сезон ще бъдат по-големи от покупката на нова машина, компанията предлага опцията за закупуване или замяна. Собственикът получава нова машина, с която веднага да може да работи като му се приспада цената на старата. Фирмата от своя страна разполага с достатъчно време да отремонтира повредената машина. Така се печели време, което да се оползотвори в търсене на изгодни предложения за части. Някои компании дори поддържат на склад специфични части, с цел подобряване качеството на работа и координиране на процеса, създавайки повече бързина по време на обслужване. След като е иззета машината за рециклиране, от фирмата правят основен ремонт и я продават като земеделска техника втора ръка. В най-лошия случай просто машината се разглабя на части и се продава по този начин.

 

В портфолиото на фирмите най-често влизат продажба и рециклиране, техническото обслужване и ремонти, продажбата и търговията с части. Ако самата компания е оторизиран представител на някой от производителите, това задължително се споменава. Това е символ на качество и е гаранция за компетентно обслужване и високи стандарти за качество.