Авточасти

Себастиан Фетел с победа в Малайзия!

Себастиан Фетел с победа в Малайзия!

Себастиан Фетел с победа в Малайзия!

След грандиозно шоу и напрежение до последната обиколка Себастиан Фетел се окичи с победата на Гран при в Малайзия. Очакванията и прогнозите бяха за дъжд, но пистата остана суха по време на състезанието. Зад него останаха Люис Хамилтън и Нико Розберг и двамата пилоти на Мерцедес AMG. Четвъртото място пък бе за съотборника му от Ферари Кими Райконен.  Това е първа победа за сезона на Фетел и второ стъпване на подиума след Гран при на Австралия.

 

Люис Хамилтън направи безупречен старт и успя да задържи Фетел и Розберг зад себе си. След серия от добре подбрани тактически ходове, при излизане на колата за сигурност, пилотът на Ферари успя да заеме първото място. Себастиан Фетел демонстрира силна емоция, като тази при спечелването му на световната титла, а победата си днес определи като сбъдната мечта.

 

„Мина доста време, откакто не съм бил на най – високото стъпало на почетната стълбичка. Първата ми победа за Ферари е като сбъдната мечта. Просто останах без думи. Преживяхме голяма промяна в отбора, гордея се с всички в Скудерия. Победихме Мерцедес напълно заслужено.” Така Фетел коментира победата, след състезанието. 

  

Отборът на Мерцедес претърпя първата си тактическа загуба по време на днешното състезание, като и двамата пилоти Люис Хамилтън и Нико Розберг, финишираха на второ и трето място. „Моите поздравления за Ферари и Себастиан Фетел. Днес те показаха страхотно темпо. Дадох всичко от себе си, но това не бе достатъчно да спрем, днес просто те бяха прекалено бързи.” Това бе коментарът на Хамилтън след края на състезанието. Въпреки това, той все още е начело в крайното класиране с актив от 43 точки. Днес Фетел успя да стопи разликата между тах само до три точки, заемайки второто място. „Знаехме, че Ферари ще направят крачка напред след Австралия, но не знаехме, че ще е толкова голяма” сподели Люис като допълни, че в този момент отборът трябва да се събере, да обсъди причините за второто място и да подобри представянето си в следващите състезания.    

 

Очертава се един вълнуващ сезон за Формула едно, като следващото състезание е в Китай на 12 – ти април. В Европа най – близо до България, пилотите ще бъдат на 24 – ти май в Монако и 26 – ти юли в Унгария.