Авточасти

Как работят автоморгите в България?

Как работят автоморгите в България?

Как работят автоморгите в България?

Да разработиш собствен бизнес никога не е лесно. Като добавим и силната конкуренция в резултат на пазарната икономика, щипка трудности и бягане по администрации, една супена лъжица откази от кредитиране, нещата изискват сигурност, постоянство и много труд. Погледнато реално всеки със собствен бизнес в България, ще ви каже, че рядко почива, почти непрестанно е на работа, но пък е доволен, че няма шеф и прави всичко сам, както намери за добре. Нека да разгледаме по – отблизо примамливия бизнес с автоморгите.

 

Принципът на работа на всяка морга е сходен, но  всеки управител внася собствените си идеи и специфики на работа. Обикновено стартирате с мястото. Трябва да бъде с добра локация, просторно и удобно за посещение. Дали ще предпочетете по – висок наем, но ще спестите от бюджета за реклама или ще изберете по – скрито, с по – нисък наем, е въпрос на бизнес стратегия и индивидуално виждане.

 

След като определите локацията, трябва да се насочите на това какво ще събирате и съответно предлагате. За целта трябва да проверите дали вашата бъдеща автоморга ще обслужва само определена марка или ще работи с няколко едновременно. Направете старателно проучване и с какви авточасти ще се снабдявате и от къде. Когато сте готови, идва ред на административната част.

 

Всъщност повечето хора се плашат, тъй като смятат, че процедурите са бавни, сложни или скъпи. Но на практика не е точно така. За начало прочетете Закона за управление на отпадъците. Ако не целия, то поне частта, която касае новия ви бизнес. Трябва да се регистрирате в Изпълнителната агенция по околна среда, Българската асоцияция по рециклиране, да си извадите Разрешение за събиране на опасните химикали и компоненти, както и за черни и цветни метали. Добре е също преди да подпишете договора за наем, да проверите статута на мястото. За да бъде автоморгата изрядна и да не пропуснете нещо, може винаги да се консултирате с адвокат по въпроса и дори да си заплатите, той да придвижи всичко от ваше име.

 

За финал, добре е да си потърсите изгоден фургон, каравана или временна постройка, която да приспособите като офис, където да обслужвате клиенти. Не пропускайте и санитарен възел с топла вода. Независимо дали ще работите сами или ще наемете хора, все пак не живеем в Средновековието.

 

Ако сте решили да инвестирате в бизнеса с авточасти, това е един от вариантите. За да сте успешни в начинанието, изгответе подробен бизнес план и работете смело!

И след като вече сте отворили вашата автоморга, не забравяйте да се регистрирате при нас. Ние ще ви помогнем да развиете максимално бързо вашия бизнес.